parada anchoa viajera cantabria

L'ANXOVA VIATGERA A...

Navarra

Rica, variada i profundament lligada al seu entorn natural, la gastronomia de Navarra combina la influència dels Pirineus, la Vall de l’Ebre i el País Basc per crear plats senzills però plens de sabor que són referència gastronòmica tant a nivell nacional com internacional.

Al costat dels espàrrecs de Navarra, les carxofes, el formatge Roncal i Idiazábal, la xinesa o el xai, els pebrots del piquillo de Lodosa, coneguts com “l’or vermell”, són un dels productes més emblemàtics de la zona, pel seu sabor dolç, la seva carn fina i la seva versatilitat a la cuina.

La qualitat dels seus productes locals es deixa veure en les seues famoses receptes com la menestra de verdures, un plat elaborat amb les millors hortalisses de l’horta navarresa, el xai al xilindró, cuit lentament amb pebrots i tomàquet, el bacallà a l’all, cuinat amb all, pebrots i tomàquet o la truita a la navarresa, farcida de pernil i frita.

I, com no podia ser menys, el licor típic de Navarra, el pacharán, elaborat amb endrines macerades en aiguardent anisat.

Amb aquesta valuosa base, avui, el nostre xef Javier Ruiz reinventa els pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà, convertint-los en uns deliciosos raviolis de pebrot farcit de brandada de bacallà amb pesto de pebrot vermell.

Pimiento del piquillo relleno de Bacalao de Pujadó Solano
parada anchoa viajera cantabria

L'ANXOVA VIATGERA A...

Navarra

INGREDIENTS

ELABORACIÓ

  • En fred, estén i lamina el pebrot de piquillo.
  • Afegeix una mica de brandada de bacallà al centre de la capa de pebrot.
  • Embolcalla la brandada amb la capa de pebrot per crear una espècie de ravioli.
  • Finalitza untant cada ravioli amb un pesto de pebrot.

Per elaborar el pesto de pebrot vermell

  • Col·loca els pebrots vermells sencers en una safata per fornir i àssals durant uns 25-30 minuts, donant-los la volta a la meitat del temps.
  • Un cop assenyats, col·loca els pebrots en un bol i cúbrels amb film transparent perquè sudin durant uns 10 minuts.
  • Passat aquest temps, pela els pebrots, treu les llavors i còrtals en trossos grans.
  • Afegeix els trossos de pebrot assenyats, les fulles fresques d’alfàbrega i el formatge parmesà ratllat a un bol i tritura la barreja (mentre agregues a poc a poc l’oli d’oliva) fins que tots els ingredients estiguin ben integrats i el pesto tingui una textura homogènia.
×